blank

Токму за време на најголемата навивачка еуфорија, кога сите се собираат пред малите екрани и ги обожаваат своите фудбалски херои, ви нудиме идеја за мезе – даска со колбаси и сланина, со која сите ќе бидат задоволни: и домаќините и гостите. Ова е рецепт брзо се прави, а уште побрзо се јаде, па затоа, како што и ќе прочитате подолу, потрудете се да направите повеќе.
Во Веро ќе најдете Домаќински колбаси Златиборац 290 г за 63 денари, сланина Златиборац 1 кг за 516 денари и пиво Амстел 0.5 л со неповратна стаклена амбалажа за 48 денари.
Начинот за подготовка прочитајте го подолу:
Состојки
8 колбаси
4 парчиња сланина
1 лажица масло
2 лажици сенф
1 лажица мед
Подготовка:
Тенко исечените парчиња сланина ги сечеме по должина на пола. Секое парче го виткаме околу колбасите кои ги ставаме на тавче на хартија за печење, со крајчето од сланината надолу. Тавата ја ставаме во загреана рерна на 220 С и ги оставаме да се печат додека сланината не стане крцкава. При крајот од печењето, измешајте 2 лажици сенф и 1 лажица мед, извадете ги колбасите и внимателно, со четка нанесете од смесата врз секое парченце поединечно. Вратете ја тавата уште 2 минути во рерна да се допече.
Осигурете се дека сте направиле доволно, бидејќи исчезнуваат за миг!
Послужете со чаша пиво.
Веро – сѐ на едно место!