Компанијата „Лидл“ објави дека од 3 јуни ќе стави надвор од употреба пластични кеси во цела Србија.

„Така, пред сè, сакаме да ги охрабриме потрошувачите да дојдат со своите торби со цел да бидат самоодржливи и да ја заштитат животната средина, но и како придонес кон буџетот на домаќинствата“, рече претставникот на Одделот за одговорен бизнис на Лидл – Александра Мириќ.