Потребно
- 500 г сечкана брокула
- 1 и ½ чаши коцки варено пилешко месо од гради
- 1 чаша пилешки бујон, растворен
- 1/3 чаша млеко
- ½ чаша рендан кашкавал
- 1 лажица масло, стопено
- 2 лажици лебни трошки (или крупни трошки)
Подготовка
- Загрејте ја рерната на 230 степени.
- Во меѓувреме сварете ги брокулите и пилешкото месо во одделни садови.
- Исечете го месото на коцки, а брокулите исечете ги на розички, ако се цели.
- Откако брокулите се подготвени исцедете ги добро од водата. Ставете ги во тава за печење.
- Наредете го одозгора врз нив пилешкото месо.
- Во одделен сад измешајте ја супата и млекото. Истурете врз пилето и брокулите.
- Посипете богато со кашкавал.
- Измешајте стопен путер со лебните трошки (или крупни трошки) и добро промешајте.
- Посипете ја смесата со кашкавал.
- Печете во загреана рерна околу 15 минути или додека фати коричка.