Отсега, на чекор поблиску до вас, познатите сирења Gligora од Хрватска, од островот Паг, достапни во сите поголеми Супер Tinex маркети
Љубовта кон традицијата и производството на сирење е она што со години се пренесува во семејството Gligora. Стремежот кон квалитет, желбата за откривање на старото и новото знаење, постојаното инвестирање во развојот и постојаното усовршување – е она што го опишува денес целиот тим во Gligora. Токму затоа овие сирења се со бескомпромисен квалитет и префинет вкус.
Во нашите маркети достапни се сирењата:
Млад Трапист
Јадранско
Динарско
Со Тартуфи
Жигљен
Пред сервирање и сечење, сирењето мора да се остави на собна температура најмалку половина час, за да се развие полниот вкус, особено ако сирењето е постаро, за да може полесно да се исече. Сирењето се сече на триаголни парчиња, каде што препорачуваме да ја оставите кората на периферната страна на парчето и да го послужите на чинија.
Пријатен апетит!