Дали знаете
Се верува дека првичниот помфрит е роден во Намур во франкофонска Белгија, каде што локалното население особено сакало пржена риба. Кога реката Меуз замрзнала во текот на една студена зима во 1680 година, луѓето започнале да пржат компири наместо малата риба на која биле навикнати, и така се родил помфритот.
Помфрит 2.5кг по неодоливо
ниска цена – во сите Миса маркети.
Пазарете со мерак
—————————————————————————-
A e dini se
Besohet që patatet e skuqura origjinale kanë lindur në Namur në Belgjikën Frankofone, ku vendasit veçanërisht pëlqenin peshq të skuqur. Kur lumi Meus ngriu gjatë një dimri të ftohtë në 1680, njerëzit filluan të skuqin patate të vend të peshkut të vogël me të cilin ishin mësuar, dhe kështu lindi patatja e skuqur (pomfriti).
Patate të skuqura 2.5 kg të parezistueshmee
 çmim i ulët – në të gjitha Misa marketet.
Bleni me kënaqësi 🐘