Читањето  нè збогатува, нè опушта, ни го развива умот…
Извонредна можност да ja збогатите вашата домашна библиотека со навистина вреден роман:
 Свила – Алксандар Барико е сензуален и хипнотички роман, кој раскажува приказна за авантурата и за опсесијата
Во 1861 година, кога епидемијата се заканува да ја уништи трговијата со свила во Франција, Ерве Жонкур патува во Јапонија. Таму се запознава со мистериозниот Хара Кеј, кај кого, овен свилени буби, ќе открие уште нешто. Тој развива тегобна копнеж кон убавата конкубина. Но тие не можат да се допрат, тие дури и не зборуваат.