Политика на приватност

Оваа страница се користи за информирање на посетителите на веб-страницате. Политиката за приватност управува со начинот на кој Cenometar.mk собира, користи, одржува и објавува информации собрани од корисници („Корисникот“) на страницата Cenometar.mk. Оваа политика за приватност се однесува на страницата и услугите што ги нуди Cenometar.mk.

 

 

 

  1. Собирање и употреба на податоци

Информации за лична идентификација

Личните информации што ги собираме се користат за обезбедување и подобрување на услугите што ги нуди страницата. Ние исто така може да ги користиме вашите лични информации за внатрешни деловни цели, како што се подобрување на работењето на страницата, анализирање и управување со нашиот бизнис. Може да собереме информации што можат да се идентификуваат од корисници, на различни начини, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на тоа, кога корисник ја посетува нашата веб-страница, се регистрира на страницата, се претплаќа на билтен, одговара на истражување. Корисниците секогаш можат да одбијат да обезбедат информации за лична идентификација и тоа може да ги спречи да се занимаваат со одредени активности поврзани со страницата.

 

Нечувствителни информации за идентификација

Ние може да собереме не-лични информации за Корисникот секогаш кога тој ја посетува нашата веб-страница. Нечувствителни информации за идентитет се сите информации што ги испраќа вашиот прелистувач. Овие информации може да вклучуваат име на прелистувач, тип на компјутер и технички информации за корисниците, како се поврзувате со нашата страница, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници и другите статистички податоци.

 

Колачиња за веб прелистувачи

Нашата страница може да користи колачиња за подобрување на корисничкото искуство. Колачињата се податоци што веб-серверот ги испраќа на компјутер заради складирање на податоци. Колачињата не можат да предизвикаат оштетување на компјутерските системи или датотеки, а само веб-страницата што ви испрати одредено колаче може да го прочита, измени или избрише тоа колаче. Имате можност да ги прифатите или одбиете овие колачиња, како и да знаете кога колачињата се испраќаат на вашиот компјутер. Ако изберете да ги одбиете нашите колачиња, можеби нема да можете да користите одредени делови од нашата услуга. Ние користиме стандардни функции на Google Analytics и дополнителни функции за рекламирање, вклучително:

 

Повторно рекламирање преку Google Analytics

Известување за впечатоци на Google Display Network

Интеграции на платформата DoubleClick

Google Analytics известува за демографијата и интересите

Ре-рекламирање преку Facebook Pixel

Како ги користиме собраните информации

Веб-страницата може да ги собира и користи личните податоци на Корисникот за следниве цели:

 

Да се ​​подобри испораката на услугите

За персонализирано корисничко искуство

Периодично испраќајте билтени. Ако сте се претплатиле на нашиот билтен или на друг начин сте ја избрале опцијата да добивате периодични известувања за промоции и други поволности, споделивте со нас некои ваши информации што можеме да ги искористиме за испраќање на овие известувања.

 

 

  1. Објавување информации на други субјекти

Кој има пристап до вашите лични информации?

Cenometar.mk има соодветна практика за собирање, складирање и обработка на податоци и мерки за заштита од неовластен пристап или уништување на вашите лични податоци, како што се адреси за е-пошта, лозинки и податоци зачувани на нашата веб-страница. Трети страни кои дејствуваат во име на страницата може да имаат пристап. Во овие случаи, таквите трети страни можат да ги користат вашите лични податоци исклучиво за целите утврдени погоре и единствено во согласност со нашите упатства. Соработниците во секторите кои се занимаваат со горенаведените услуги може да имаат пристап до вашите лични податоци, но само кога се строго потребни за извршување на нивните работни задачи.

 

Споделување на вашите лични информации

Ние не продаваме, тргуваме или изнајмуваме лични информации за корисниците. Можеме да споделуваме генерички збирни демографски информации што не се поврзани со никакви лични информации за посетителите и корисниците, со нашите деловни партнери за целите опишани погоре.

  1. Врски до други страници

Врски до веб-страници кои не припаѓаат на Cenometar.mk

Нашата услуга може да содржи врски до други страници со кои не управува Cenometar.mk. Ако кликнете на врска од трета страна, ќе бидете насочени кон таа страница, затоа ве охрабруваме да ја разгледате Политиката за приватност на оваа веб-страница. Cenometar.mk не е одговорен за практиките на приватност или сообраќајот на други веб-страници. Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиката на приватност или практиката на која било трета страна.

 

 

 

  1. Согласност

Твој избор

Оваа страница може да ви даде можност да изберете дали сакате да добивате пораки за маркетинг од Cenometar.mk, доколку не изберете, Cenometar.mk нема да ви ги испрати своите промотивни понуди.

 

Кои барања можете да ги направите кога станува збор за вашите лични информации?

Може да побарате пристап, корекција, бришење или ограничување на личните информации што претходно ни ги дадовте. Вие исто така може да се спротивстави на нашата употреба на вашите лични податоци или кога ги обработуваме личните податоци врз основа на согласност, да ја повлечеме вашата согласност. За секое од овие барања, во секој од овие случаи, испратете барање по е-пошта на cenometar.mk@gmail.com.

 

 

 

  1. Промени во оваа Политика на приватност

Ажурирање на политиката за приватност

Cenometar.mk го задржува правото да ја ажурира оваа политика за приватност во секое време. Затоа ве советуваме периодично да ја прегледувате оваа страница во случај на промени. Ве известуваме за какви било промени со објавување на нова Политика за приватност на оваа страница. Овие промени стапуваат на сила веднаш по објавувањето на оваа страница.

Во Охрид, 05/2021 година