Ориз Балдо “Uno” е наш предлог за подготовка на традиционални италијански и медитерански јадења.
Кога подготвувате рижото, паела, супи или десерти, ќе видите дека тие веднаш добиваат пријатна кремаста структура.
Тајната на оризот Балдо е дека кога се готви апсорбира голема количина на вода без да врие!
__________
Оriz Baldo “Uno” është propozimi ynë për përgatitjen e gatimeve tradicionale italiane dhe mesdhetare.
Kur përgatitni rizoto, paella, supa ose ëmbëlsira, do të shihni që ato menjëherë marrin një strukturë të këndshme kremoze.
Sekreti i orizit Baldo është se kur gatuhet thith një sasi të madhe uji pa zier!