Семките од кајсија се полни со придобивки за вашето тело.

Покрај моќниот витамински арсенал, семките од кајсија се извор и на железо, калиум и фосфор, кои дополнително го подобруваат имунитетот на нашиот организам. Содржат амигдалин – Витамин Б17 кој се користи во антиканцерогени третмани. Но секако не забораавјте дека конзумацијата во преголема доза може да допринесе за негативни ефекти од истите!

Придржувајте се до препорачанат доза на конзумација на самото пакување!

*Во пакување од 100гр со извонредна цена од 55денари, оваа недела во сите СТОКОМАК маркети!