Дали знаевте дека првото забележано споменување на сајдерот потекнува од римско време?
Додека првите Римјани пловеле на Британските острови во 55 година п.н.е., локалното население пиело сајдер од локалните ракии, во кои нивните нови посетители брзо се заљубиле. Наскоро сајдерот се проширил низ целата Римска империја и Европа, со што станал најпопуларниот пијалок по пивото.
Сајдер од јаболко Сомерзби за прв пат било флаширано во Данска летото 2008 година од компанијата за производство на пиво Carlsberg. Оттогаш Сомерзби еволуирал во низа овошни вкусови – круша, манго, боровинка.
Сомерзби најпродаваниот светски сајдер единствено во “LKA” групација достапно и во Миса маркети со неверојатно ниска цена.
Вашето задоволство е наш успех.
Пазарете со мерак🐘