blank

Потребни состојки:

  • 500 мл млеко
  • 100 грама шеќер
  • малку сол
  • 30 грама какао во прав
  • 90 грама црно чоколадо
  • 10 грама агар агар
  • 20 мл вода
  • кокосово брашно за украсување
  • празен тетрапак

Начин на подготовка:

Во тенџере турете 400 мл млеко, додајте 100 грама шеќер и малку сол и ставете да се вари на тивок оган.

Во друг сад измешајте 100 мл млеко, 30 грама какао во прав, измешајте добро и додајте ја смесата во тенџерето.

Додајте 90 грама црно чоколадо.

Измешајте 10 грама агар агар со 20 мл вода, додајте ги во тенџерето и промешајте.

Турете ја добиената течност во тетрапак и ставете ја во фрижидер 2-3 часа.

Кога ќе се излади, извадете го колачот од картонот и посипете го со какао и кокосово брашно.