Модриот патлиџан е едногодишна цветна билка од семејството зрнци (Solanaceae), во кое спаѓаат и доматот, пиперлата и компирот итн. Иако можеби изгледа чудно, од ботанички аспект, овие плодови претставуваат овошја, бидејќи содржат ситно семе кое се развива од цветот.🍆🍆🍆Во 100g подготвен или сварен модар патлиџан се содржат: 33 калории, 9g јаглехидрати, 0,8g протеини, 0,2g масти, 2,5g растителни влакна, 122mg калиум, 11mg магнезиум, 3mcg витамин К,14mcg фолна киселина (витамин Б9).
Секоја понуда носи задоволство, Вашето задоволство е наш успех 💝
Пазарете со мерак 🐘