Почитувани читатели на Ценометар.мк, во прилог интегрално писмо од наш читател кој се пожали на следното:

„Здраво Ценометар
Сакам јавно да објавите што ми се случи во Миса маркет, во Охрид на ул. 7ми Ноемвири.
Купував повеќе производи, и на касата ми кажаа дека до касата има хартиени чинии за торта за детски родендени. Сите беа нафрлени на куп, без цена никаде, тоа добро го забележав, бидејќи подолго време барав цена, ЦЕНА НЕМА на рафтот.

Бидејќи имав поголема сметка и се пакував, не видов веднаш колку ми беа наплатени 10 хартиени чинии ( купив 2 пакувања ). Подоцна дома кога проверив, видов дека сум купил 20 хартиени чинии за неверојатна цена од 490 денари!
Дали во оваа држава има некакви институции кои ги контролираат трговиците не знам. Дали има служба која треба да проверува дали има цени кај сите производи, исто така не знам. Но да ти продадат на овој начин 2о хартиени чинии за 490 денари, ова го нема во ни една земја.
Не знам каде да пријавам ваков проблем, затоа би пишувам Вас, со надеж да објавите.
Повеќе никогаш нема да пазарам во Миса.

Поздрав“

Редакцијата на Ценометар.мк апелира до надлежните служби да ги проверуваат ваквите ненормални цени по сите производи, како и дали производите имаат соодветни цени на рафтовите. Ова е катастрофа што им се случува на нашите граѓани!