blank

Почитувани следачи на Ценометар.мк

Овој викенд беа ажурирани цените на терен и табелата со цени може да ја видите на следниот ЛИНК.

Забележано е остро поскапување кај следните производи:

  1. Масло за јадење: 20-25 денари!
  2. Шеќер: 5 -8 денари
  3. Брашно: 6-9 денари
  4. Млеко: 6-9 денари
  5. Ориз: 5-7 денари
  6. Грав: 5-10 денари
  7. Пиво: 5-10 денари

Исто така, кај многу други, не-основни производи беше забележано зголемување кое е константно.

Ваквите инфлаторни притисоци, ќе ја подигнат инфлаторната спирала, и секое зголемување на платите ќе биде попусто.

До каде ќе се движат цените во нагорна линија, и до кога ќе може просечниот македонски граѓанин да издржи, останува да видиме.

Вие, како следачи на Ценометар.мк можете да заштедете на храна и други домаќински потреби преку следење на нашиот сервис, а табелата со цени можете да ја најдете на следниот ЛИНК!