Примената на босилекот е навистина голема, се упоребува како свежа храна, ароматична сушена билка (зачин), се приготвуваат извонредни сосови, но се почеста е неговата примена како чај. Најчесто се забележува во повеќето извонредни специјалитети од италијанската кујна – пици, песто, салати, паста итн…
Оваа недела во нашата понуда:
Босилек свеж (крупен или ситен) со неверојатна понуда карактеристична како за СТОКОМАК – 22 денари!