Потребни состојки:
- 500 мл млеко
- 100 грама шеќер
- малку сол
- 30 грама какао во прав
- 90 грама црно чоколадо
- 10 грама агар агар
- 20 мл вода
- кокосово брашно за украсување
- празен тетрапак
Начин на подготовка:
Во тенџере турете 400 мл млеко, додајте 100 грама шеќер и малку сол и ставете да се вари на тивок оган.
Во друг сад измешајте 100 мл млеко, 30 грама какао во прав, измешајте добро и додајте ја смесата во тенџерето.
Додајте 90 грама црно чоколадо.
Измешајте 10 грама агар агар со 20 мл вода, додајте ги во тенџерето и промешајте.
Турете ја добиената течност во тетрапак и ставете ја во фрижидер 2-3 часа.
Кога ќе се излади, извадете го колачот од картонот и посипете го со какао и кокосово брашно.