Вчера (5 јули) беше отворен новиот „Киппер“ во општина Гази Баба, на улицата Чаирска, кој е 69. маркет во малопродажната мрежа на хард-дисконтерот.

Новиот „Киппер“ се протега на продажна површина од 270 квадратни метри и располага со дополнителен магацински простор од 50 квадрати. Во него има две наплатни каси, а за услугата се грижат 9 вработени. Асортиманот го сочинуваат речиси 1.900 (не)прехранбени артикли.

 

Планот за отварањето нови објекти е според досегашната динамика – следуваат маркетите во Липково, Ресен и Драчево, а активно се бараат локации и во другите градови каде што сме и не сме присутни, изјавија за InStore од „Киппер“.