Дали знаевте дека пред 200 години кога бил измислен газираниот пијалок Schweppes, луѓето го користеле овој пијалок за да ги смират болките во стомакот и другите болести од тоа време!
____________
A e dinit se para 200 viteve kur u zbulua pija e gazuar Schweppes, njerëzit e përdornin këtë pije për të qetësuar dhimbjet e stomakut dhe sëmundjet e tjera të asaj kohe!