Подгответе ја највкусната ПИЦА Capricciosa со шунка NEOPLANTA 🍕🍕🍕
Името на оваа пица буквално се преведува како каприциозно и изгледа сосема соодветно, имајќи предвид дека додатоците се навистина богати, а имаат тенденција да варираат во различни рецепти. Без разлика што и да додадете дополнително, капричиозата правилно се прави со домати, моцарела, печурки, шунка и зачини.
Една од омилените сорти на пица во Италија од 1980-тите, капричиозата сè уште е најпозната и најбарана низ целиот свет.🍕